Ξενοδοχείο και Άθληση

Ο αθλητισμός είναι μεγάλη υπόθεση. Το να παραμένει κανείς σε φόρμα και να απολαμβάνει τις διακοπές του, δεν είναι πλέον κάτι ασυνήθιστο.

Τα “αθλητικά ξενοδοχεία” είναι μια απάντηση στην έκρηξη του αριθμού των ταξιδιωτών, που επιθυμούν να διατηρήσουν τη ρουτίνα της προπόνησής τους, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Τα ξενοδοχεία, σήμερα, μπορούν να χαρακτηρίζονται από εσωτερική και εξωτερική αρχιτεκτονική, κέντρο ευεξίας, γυμναστήριο, ψυχαγωγικούς χώρους και προσαρμοσμένη κουζίνα με βάση πάντα το γενικότερο αθλητικό concept.


Αυτή η τάση περιλαμβάνει, επίσης, τον κλάδο των επαγγελματιών ταξιδιωτών, ο οποίος, παρόλο που ταξιδεύει για λόγους εργασίας, σύμφωνα με άρθρο του CWT, γνωρίζει αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη διατήρηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, ενώ ταξιδεύει. Η «Μελέτη Expedia Fitness Breaks» δείχνει ότι 1 στους 3 επαγγελματίες ταξιδιώτες βασίζουν την επιλογή του ξενοδοχείου, εν μέρει, στις διαθέσιμες επιλογές αθλητισμού / γυμναστικής. Για τους ταξιδιώτες αναψυχής τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία ήταν ελαφρώς χαμηλότερα. 2 στους 3 ταξιδιώτες αναψυχής θεωρούν σημαντικό τον υγιεινό τρόπο ζωής. Επιπλέον, για το 18% των ταξιδιωτών αναψυχής, η διαθεσιμότητα αθλητικών εγκαταστάσεων ήταν σημαντικός παράγοντας κατά την κράτηση του ξενοδοχείου τους. Αντιμετωπίζοντας αυτήν την εξειδικευμένη αγορά,

μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες τους, για να καλύψουν τις ανάγκες των πιο fit επισκεπτών τους. Η πρόσβαση σε νέες αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και η παροχή εξοπλισμού για γυμναστική στα δωμάτια, είναι -πλέον- ανάγκη για το σύγχρονο ταξιδιώτη. Αντίστοιχα, τα ξενοδοχεία αρχίζουν να προσθέτουν νέες υπηρεσίες και προϊόντα, όπως συγκεκριμένα app που βοηθούν τους επισκέπτες για την άθληση τους, γυμναστές με προγράμματα γυμναστικής εντός του ξενοδοχειακού χώρου ή εκτός, στη φύση. Εξατομικευμένες προπονήσεις, διατροφολόγοι και εξατομικευμένα γεύματα, είναι, επίσης, μερικές κινήσεις, που γίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση.


Ξενοδοχειακές τάσεις που θα κυριαρχήσουν το 2023
από το Περιοδικό Hotel Design Φθινόπωρο – Χειμώνας  2022 / 2023, Τεύχος No.31
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-autumn-winter-2022-2023